Functionaliteiten van camerabewaking

Dat een camera beelden moet vastleggen is logisch, maar wat is er allemaal nog meer mogelijk? Op deze pagina lichten we een aantal functionaliteiten voor u uit.

Camerabewaking Eagle Eye Networks
devives VMS transparant

Video management systeem

Is flexibiliteit zonder beperking een vereiste bij aanschaf van uw camerasysteem? Dan is het advies gebruik te maken van een camerasysteem op basis van Video Management Syteem, kortweg VMS.

In uw VMS monitort u de beelden die uw camerasysteem heeft opgeslagen. U kunt deze terugkijken, en met behulp van slimme software efficiënt analyseren.

Eén van de opties die wij u bieden is het open platform video management systeem van Milestone. Milestone is wereldleider op het gebied van IP video management en inmiddels tientallen jaren actief. Wereldwijd zijn meer dan 150.000 installaties reeds voorzien van de Milestone software.

Daarnaast maken we als Lagarde Groep graag gebruik van de pakketten van VDG Sense en Eagle Eye Networks (deze laatste is een cloud video management systeem).

Mobile Client Product Image High Resolution

Video analytics

Videobeelden analyseren en daarop reageren; dat is in een notendop wat ‘video analytics’ doet. De analyseoplossingen die wij u bieden, zetten video, audio en andere gegevens om in waardevolle inzichten waarop u direct actie kunt ondernemen.

Daarbij wordt gebruikgemaakt van AI (artificial intelligence) om adequaat te kunnen reageren op beveiligings- en veiligheidsinbreuken zodra ze zich voordoen. Onze gebruikte analyseoplossingen zijn gebaseerd op open standaarden, dus compatibel met alle belangrijke videobeheersystemen.

Er is beduidend minder hardware nodig dan bij sommige andere (duurdere) oplossingen. Hierdoor wordt ook het opschalen van deze systemen niet alleen eenvoudiger, maar ook nog eens goedkoper (en net zo veilig!).

Camerabewaking Eagle Eye Networks

AI Artificial Intelligence en cameratoezicht

We willen er misschien niet aan, maar het gaat toch komen: cameratoezicht ondersteund door Artificial Intelligence (AI). Een ontwikkeling die volgens insiders niet is te stoppen. Zo kan de AI ‘afwijkend’ gedrag detecteren en de alarmdienst hiervan op de hoogte brengen. Bijvoorbeeld doordat mensen gaan schreeuwen, vreemd (lees: anders dan normaal) bewegen, boos kijken, et cetera. Zodra iets afwijkt van het normale, weet het systeem ‘hier is iets aan de hand’ en gaan (soms letterlijk) de alarmbellen af.

In veel Aziatische landen is gezichtsherkenning gekoppeld aan AI inmiddels allang gemeengoed. Als Europeaan voelt dit alsof je ‘nergens meer veilig’ bent, alsof je in een uitzending van Big Brother zit, of in Orwells boek 1984, maar feit is dat hiermee afwijkend gedrag kan worden opgespoord en in de kiem kan worden gesmoord. Dat voelt als schending van onze rechten als mens, maar in uw eigen bedrijfsomgeving kan dit wel de veiligheid vergroten. Zo is het op de lucht- en zeehavens, en bij diverse Aziatische grensovergangen, een welkome aanvulling op het bestaande cameranetwerk. Kortom: het inzetten van AI en cameratoezicht kan in bepaalde gevallen een plus zijn.

accident warehouse man floor

Verdachte bewegingen of medische calamiteit?

De betreffende beveiliger kan dan meekijken en zo bepalen of bepaald afwijkend gedrag gevaarlijk of bedreigend is, of dat er vals alarm is. Ook kan ‘afwijkend gedrag’ duiden op een gezondheidsprobleem bij een bezoeker. Misschien wordt iemand onwel en valt daarbij om. Ook dit ‘afwijkende gedrag’ wordt meteen gerapporteerd, waardoor een dienstdoende beveiliger meteen de ambulance zou kunnen bellen.

iStock 1039368572 122

Intelligente camera’s

Hoewel de ontwikkelingen op dit moment nog in volle gang zijn, kan het geen kwaad alvast te weten wat de toekomstige mogelijkheden zijn. Lagarde Groep houdt de ontwikkelingen daarom nauwlettend in de gaten. We sorteren voor op deze ontwikkelingen, zodra dit kan.

Het gebruik van intelligente camera’s met AI in de Nederlandse securitywereld is nog geen gemeengoed, er is nog koudwatervrees, maar de ontwikkelingen zijn in volle gang en zullen straks niet meer te stuiten zijn. Met alle bruikbaarheid van dien voor de beveiliging van uw bedrijf en eigendommen. Intelligente camera’s zullen daarmee het werk van de mens steeds gemakkelijker en efficiënter maken.

Toepassingen camerabeveiliging

Inbrekers herkennen, mensen die flauwvallen en waarvoor de ambulance dient te worden gewaarschuwd; beveiligingssystemen kunnen het, gecombineerd met een camera, allemaal herkennen en meteen actie ondernemen. Dat kan zijn ‘een medewerker waarschuwen om mee te kijken en de situatie te beoordelen’, maar dat kan ook ‘het alarmeren van hulpdiensten’ zijn. Alles volgens uw veiligheidsprotocol.

Adviseren

Live view

Overval, inbraak, een medische calamiteit; bent u er al op voorbereid? Tenslotte kan dit iedereen overkomen. Traditioneel worden alarmen vaak doorgegeven aan een Particuliere Alarm Centrale (PAC). Nadeel hierbij is dat de afhandeling wordt gedaan door een centralist die niet direct inzicht heeft in uw situatie. Hierdoor gaat kostbare tijd verloren.

Is snel en adequaat optreden vereist? Dan biedt een video verificatieabonnement voor uw camerabewakingssysteem uitkomst. Hiermee geeft u de centralist, wanneer dat nodig is, direct inzicht in uw situatie waardoor er snel en op de juiste wijze gehandeld kan worden. Mooie bijkomstigheid: bij het afsluiten van een video-verificatie abonnement ontvangt u live view kosteloos! Hiermee kunt u de PAC beelden rechtstreeks ter beschikking stellen aan de politie.

Camera homepage 1

Traditionele versus intelligente camerabewaking

Intelligente camerabewaking heeft, ten opzichte van de traditionele wijze van camerabewaking, veel voordelen. Bij de traditionele wijze van camerabewaking wordt gebruik gemaakt van een lokaal camerasysteem en bekijkt u de beelden pas nadat de inbraak heeft plaatsgevonden.

Geweldig dat uw camerasysteem de inbraak feilloos heeft vastgelegd, maar de pakkans van de daders is vrijwel nihil en de schade is al geleden. Zelfs wanneer alles goed te zien is, wordt het lastig om ‘verhaal’ te halen. Echter: door gebruik te maken van intelligente camerabewaking, is de signalering direct.

Het moment waarop de inbraak plaatsvindt en de camera’s iets registreren, wordt (stil) alarm geslagen. De Particuliere Alarm Centrale (PAC) ziet meteen wat er aan de hand is en kan de noodzakelijke hulp inroepen. Hierdoor kunnen beveiligingsmedewerkers efficiënter worden ingezet en kunnen alarmdiensten direct worden gealarmeerd.

Kenteken nederland

Kentekenherkenning

Natuurlijk kan een systeem, naast het herkennen van gezichten, ook kentekens van auto’s herkennen. Dat laatste is doorgaans beduidend eenvoudiger dan gezichtsherkenning. Komt een medewerker nu met een geregistreerde auto aanrijden, dan kan de slagboom van de parkeerplaats al automatisch omhoog gaan. Wel zo makkelijk.

Ook opent kentekenherkenning de deur naar bezoekersregistratie. Als het kenteken van de bezoeker (vooraf) bekend is in het systeem, zal de poort automatisch opengaan wanneer deze komt aanrijden.

Smartphone toegangscontrole deur

Camerabewaking geïntegreerd met toegangscontrole

Tring. Er staat een bezoeker aan de deur. Meteen springt de camera aan. Ook wordt er meteen gecontroleerd of deze persoon toegang tot het pand mag hebben. De combinatie van toegangscontrole en camera biedt voor gecontroleerde toegangsverlening én veiligheid een mooie totaaloplossing. Camera’s, gecombineerd met slimme sensoren, zorgen voor optimale beveiliging van uw pand.

Behalve doorsnee camera’s, kunnen ook thermische camera’s worden ingezet. Ook is  camerabewaking goed te combineren met andere beveiligingstoepassingen in één integrale managementomgeving. Hierdoor kan maximale veiligheid worden gewaarborgd. Denk hierbij aan kentekenherkenning, waardoor geregistreerde kentekens direct toegang krijgen via een slagboom.

Gebruikers toegangscontrole

Proactieve camerabewaking

Een camerasysteem is fijn om beelden te registreren en achteraf te bekijken. Voor bewijsvoering na een inbraak of ongewenste toegangsverlening, om een bepaalde situatie te evalueren, et cetera. Maar: nog handiger is het om proactief met camerabeelden om te gaan. Door zowel intelligentie in de camera, als professionele surveillance op afstand, te combineren. Hierdoor kan bij calamiteiten snel worden ingegrepen. De combinatie van techniek (intelligente camera’s) en mens (surveillance) levert een ijzersterke combinatie voor preventie en incidenthandling.

 

Reviews van tevreden klanten

“Goede ervaring met service van Lagarde. Kunnen het totaalpakket leveren en hebben intern een strakke organisatie.”
5 sterren
Wim
Quiks
Een partij die voor ons een mooie oplossing gecreëerd heeft, en ze zijn met goed advies en deskundige medewerkers een fijne partner om mee samen te werken.
5 sterren
Adriaan
Groan Mengvoedergrondstoffen
Lagarde is al jarenlang een stabiele partner mbt onze (brand)veiligheid op diverse locaties. Erg plezierige samenwerking.”
5 sterren
Andre
Shelter Hostels

Welke toepassingen toe te passen

Enthousiast geworden nu een kijkje heeft gekregen in wat er allemaal mogelijk is? We lichten de mogelijkheden graag nog uitgebreider aan u toe in een persoonlijk gesprek. Wanneer we bij u op locatie zijn kunnen we meteen inventariseren wat handig is voor uw situatie, zodat u krijgt wat u wil: camerabewaking en functionaliteit die aansluit op uw situatie.

LGE dsc8154 bedrijfsreportage HR 182

Meer informatie

Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijblijvende offerte

Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vrijblijvend advies

Door op versturen te klikken gaat u akkoord met onze privacyverklaring.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.